Taxichauffeurs Blankenberge. Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Kusttaxi’s blikken tevreden terug op de zomer

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Ondanks het vaak slechte weer beleefde de taxisector in de provincie West-Vlaanderen een redelijk goed zomerseizoen. De toeristen trokken in grote aantallen naar zee en veel taxibedrijven merkten dat goed, al was het niet voor iedereen een goede zomer.

Aan de kust waren er deze zomer 3 procent meer overnachtingen dan tijdens de coronazomer van 2020. Er waren 12 miljoen mensen aan zee en de hotels kenden een bezettingsgraad van gemiddeld 85 procent. Er waren 4 miljoen dagjestoeristen, evenveel als vorige zomer. Vakantie in eigen land lijkt dus een trend te zijn, één die vorig jaar in de zomer al begon.

Beter dan verwacht

Ook de kusttaxi’s blikken tevreden terug. “Augustus was ongeveer even goed als de maand juli”, zegt taxichauffeur Hasib van Taxi het Anker in Oostende. “Het was inderdaad zeer goed”, bevestigt Ellen Vangenechten, uitbater van Taxi Ellen in Blankenberge. “Het was beter dan verwacht. Er is nog altijd veel volk aan de kust, ondanks het vaak slechte weer.”

Bij taxi Thomas in De Panne zijn ze dan weer minder optimistisch. “We hebben dit jaar minder werk gehad dan vorig jaar. Het was rampzalig eigenlijk. We hebben vooral Fransen gezien, maar die zijn allemaal met de eigen wagen gekomen.”

Brugse toeristen niet in de taxi

Iets dieper het binnenland in is de situatie minder rooskleurig. In Brugge – toch wel één van de toeristische parels bij uitstek – werden de verwachtingen niet ingelost. Concrete cijfers zijn er niet, maar dat ze lager liggen dan gehoopt is wel zeker. De taxichauffeurs die we in Brugge spreken zijn allemaal ontgoocheld. “Het was niet goed”, klinkt het eensgezind onder de taxichauffeurs. “Er was bij momenten veel volk in Brugge, maar de mensen namen gewoon niet veel de taxi. We hebben ook amper buitenlandse toeristen gezien.”

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.