Taxi's op standplaats. Foto: Matthias Vanheerentals

Luchthaven Charleroi pareert kritiek taxisector op hoge parkeerkosten

Taxi’s op standplaats. Foto: Matthias Vanheerentals

De luchthaven van Charleroi vindt de huidige tarieven voor taxi’s op de luchthavenparking gerechtvaardigd. De inkomsten bekostigen onder meer het onderhoud van de parkeerzone. De luchthaven reageert daarmee op de kritiek van de taxisector, die de parkeertarieven veel te hoog vindt.

Begin augustus bracht TaxiPro het verhaal over de gewijzigde parkeertarieven op de luchthaven van Charleroi. Taxi’s die binnen 24 uur voor een tweede keer op de parking komen, moeten sinds enige tijd 10 euro bijbetalen. Deze ontwikkeling zorgde voor veel boze reacties in de sector.

Eigen tarieven

Na meer dan een maand aandringen heeft de luchthaven van Charleroi dan toch gereageerd op deze kritiek. “De toegangswegen tot de luchthaven van Brussels South Charleroi Airport, alsook de parkings, zijn privé-eigendom en vallen uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van de luchthaven”, vertelt woordvoerder Vincent Grassa. Bijgevolg is de luchthaven verantwoordelijk voor het onderhoud en het beheer ervan. Daarom past de luchthaven haar eigen tarieven toe.

Volgens de woordvoerder van de luchthaven zijn de huidige tarieven gerechtvaardigd. “Om het onderhoud van deze zones te garanderen, de dienstverlening binnen een kwalitatief goede infrastructuur te waarborgen en de milieudoelstellingen na te streven, is het bovendien van essentieel belang dat de luchthaven haar inkomstenbronnen verzekert”, zegt Grassa.

Niet meer dan 10 euro per passage

Het leek er eerder op dat een derde en vierde betreding van de parking binnen 24 uur nog duurder zouden uitpakken dan 10 euro, maar dat weerspreekt de woordvoerder. “Er wordt tenslotte op gewezen dat de vervoerder, voor een eerste passage op de Express-parking, met een maximale duur van dertig minuten, een vergoeding van 2 euro zal moeten betalen”, zegt Grassa. “Voor alle andere passages binnen een periode van 24 uur is de vervoerder een vergoeding van 10 euro verschuldigd. Er zal niet meer dan 10 euro per passage worden aangerekend.”

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.