Taxi's station Turnhout. Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Tekort aan taxistandplaatsen bij station Turnhout

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Taxibedrijven in Turnhout klagen over een tekort aan standplaatsen bij het station. Er werden daarover al meerdere brieven aan het bestuur van de stad Turnhout gericht, maar voorlopig zonder resultaat. De taxi’s willen ook graag kunnen rijden op plekken waar nu alleen bussen van De Lijn kunnen komen.

Momenteel zijn er aan het station van Turnhout maar drie taxistandplaatsen, terwijl dat er van de ondernemers die er moeten staan dus meer mogen zijn. Dat vertellen verschillende taxichauffeurs aan het station aan TaxiPro. De meesten van hen willen niet met naam reageren. Chahal Mansoor, eigenaar van Taxi Daniël, legt uit wat volgens hem en veel vakgenoten het probleem is.

Lees ook: Taxi’s Tienen kunnen toch klanten oppikken aan de Grote Markt

“Er zijn meer taxibedrijven dan standplaatsen, dus het is aan het station soms drummen. Ideaal zou zijn om er dus extra te hebben. Er is plaats genoeg aan de twee kiss & ride-zone’s aan de overkant. Dus gooi die eventueel ook open voor taxi’s”, stelt Mansoor voor. Volgens de taxichauffeurs in Turnhout controleert de politie vaak en wordt er ook weleens een boete uitgeschreven aan een taxi die niet op een standplaats wacht. Recent werden aan het station ook nieuwe camera’s gehangen.

‘Omrijden is voor klanten duurder’

Verder hekelen de taxi’s ook het feit dat taxivoertuigen in Turnhout niet overal door mogen. “Zo mogen we niet door op plaatsen waar De Lijn wél door mag” zegt Chahal Mansoor. “Jammer, want voor ons zou het makkelijker zijn en voor de klant goedkoper. Ter hoogte van de Grote Markt is er een straat waar taxichauffeurs sinds twee jaar niet meer kunnen afslaan. Dat was een hele korte doorsteek; nu moeten we de hele ring rond rijden.”

Lees ook: Tekort aan taxichauffeurs blijft groeien

Een andere taxichauffeur reed toch door de zone heen die nu autovrij is en kreeg een boete. Ook vanuit de Grote Markt naar de Herentalsstraat rijden is verboden, terwijl de bussen van De Lijn er wel door mogen. De stad Turnhout is om een reactie gevraagd op de klachten van de taxisector, maar op het moment van publicatie van dit artikel was die nog niet gegeven.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.