Geld. Foto: iStock / darkojow

Nieuwe coronasteun voor Vlaamse taxichauffeurs

Geld. Foto: iStock / darkojow (onbeperkt gebruik)

De Vlaamse regering voorziet in nieuwe steunmaatregelen voor taxichauffeurs vanwege de coronmaatregelen die op 20 november zijn aangescherpt. De financiële steun bedraagt 5 procent van de omzet uit het laatste kwartaal van 2019, meldt GTL-Taxi.

De steun wordt wel begrensd tot 11.250 euro voor ondernemingen tot 10 werknemers en tot 22.500 euro voor ondernemingen met 10 tot 49 werknemers. Wie 50 of meer man in dienst heeft, krijgt maximaal 60.000 euro. De steun wordt verder beperkt tot bedrijven die daadwerkelijk omzetverlies lijden door de coronamaatregelen.

Dubbel omzetverlies

Zo moet er een dubbel omzetverlies aangetoond worden: minstens 30 procent in het laatste kwartaal van 2021 én een verlies van minstens 60 procent in de periode van 20 november tot eind december. Het omzetverlies moet worden aangetoond aan de hand van de btw-aangiften en een attest van een externe boekhouder.

Tot slot voorziet de Vlaamse regering ook een nieuwe overbruggingslening. Die kan dienen voor investeringen of het dekken van vaste kosten. De looptijd van de lening, met een rente van 1 procent, is beperkt tot 24 maanden voor leningen tot 50.000 euro en bij hogere bedragen tot 36 maanden. Het minimumbedrag voor de lening is 10.000 euro en het maximum kan, afhankelijk van de grootte of omzet, oplopen tot 400.000 euro.

Lees ook: Nieuwe coronamaatregelen hebben zware impact op taxisector

Auteur: Amaury Michaux

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.