Taxi Gent. Foto: Stad Gent

Gezinsleden mogen toch samen in de taxi

Taxi Gent. Foto: Stad Gent (op aanvraag)

Een gezin dat onder hetzelfde dak woont mag samen in één taxi. Dat zegt het Nationaal Crisiscentrum, naar aanleiding van de verstrengde maatregelen.

Volgens de nieuwe maatregelen die woensdag om 12.00 uur zijn ingaan mogen de taxi’s nog rijden, maar ze mogen nog maar één passagier per taxi vervoeren. Dat besluit leidde bij taxifederatie GTL tot nogal wat verwondering. In de eerste plaats omdat het een nogal onwerkbare regel is, want zou een kind dan zonder zijn ouders moeten reizen? Ten tweede was er frustratie omdat de overheid hierover niet met GTL had gecommuniceerd.

Afstand bewaren

Nu blijkt er toch sprake van enige nuance te zijn. Voor gezinsleden is de regeling anders. Gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen mogen samen in één taxi. Belangrijk is nog steeds om zo veel mogelijk afstand tussen de chauffeur en de passagier te bewaren. Ook een goede hygiëne en afstand in de taxi is aan te raden. Denk bijvoorbeeld ook aan liever met een bankkaart te betalen dan met cashgeld.

Lees ook: Taxi’s mogen maar één passagier meenemen door corona

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

1 reactie op “Gezinsleden mogen toch samen in de taxi”

Kelly Baeken|20.03.20|21:33

Wat maakt dit nu uit als alle taxi’s on vlaanderen zo goed als failliet is zoals hier in onze stad.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.