Lucie Mertens uit Leuven voor de 2.555ste in de taxi.

Leuvense voor de 2.555ste keer in een taxi

Lucie Mertens – foto: Leuvense Taxi Maatschappij

Lucie Mertens heeft voor de 2.555ste keer een taxi genomen in Leuven. Ze is voor die bijzondere mijlpaal door het stadsbestuur in het zonnetje gezet. De 78-jarige stadsgids heeft nooit leren rijden en een taxi nemen is voor haar veel goedkoper dan een eigen wagen te bezitten.

De 78-jarige Lucie Mertens is als stadsgids een bekende verschijning in Leuven. Eerder dit jaar vierde zij haar gouden jubileum (vijftig jaar) als stadsgids, maar moest het feest wegens corona worden uitgesteld tot later dit jaar.

De Leuvens is daarnaast ook bekend als fervent taxigebruiker. Op dit gebied viert zij dit jaar dus eveneens een jubileum. Zij nam vorige week voor de 2.555 keer de taxi en ze werd hiervoor in het zonnetje gezet door de Leuvense schepenen Denise Vandevoort (Vooruit), Dirk Vansina (CD&V) en Johan Geleyns (CD&V).

Het artikel gaat verder onder de foto.

“Het was de bedoeling om 2.500 taxiritten te vieren maar corona stak -alweer- stokken in de wielen, net zoals voor mijn jubileumfeest dat nu zal doorgaan eind april 2022”, vertelt de vrouw in Het Laatste Nieuws. Zij arriveerde (uiteraard) per taxi voor het Leuvense stadhuis op de Grote Markt waar zij feestelijk onthaald werd.

36.325 euro besteed aan taxiritten

De passie voor de taxi bezorgde haar taxinamen als ’taxifreak’, ’taxiverslaafde’, ‘Miss Taxi’ en ‘Madam Chichi’. Zelf zegt ze niet in te zitten met deze bijnamen. De stadsgids heeft nooit leren autorijden en de taxi pakt voor haar goedkoper uit dan autorijden. “In heel mijn leven heb ik al 36.325 euro gespendeerd aan taxiritten en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad”, vertelt zij.

De Leuvense bestelt haar ritjes tegenwoordig bij Leuvens Taximaatschappij. Daarvoor had ze een vaste chauffeur bij Taxi Cordons. Dat bedrijf werd in 2012 overgenomen door de Leuvense Taxi Maatschappij. “In heel mijn leven heb ik al 51.100 minuten doorgebracht in een taxi. Omgerekend is dat 851 uur. En nu op naar de duizend”, somt zij nog wat feitjes op.

Lees ook: VVB-bedrijf zet 10.000ste bezoeker vaccinatiecentrum af met roze limousine

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.