Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo

Minderjarigen reizen met taxi naar overval

Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo (onbeperkt gebruik)

In het West-Vlaamse Slypskapelle hebben twee minderjarige jongens en een meisje een taxi genomen om een overval te plegen in een jeugdopvangcentrum. Ze werden nadien opgepakt. De taxichauffeur wist niet wat de jongeren van plan waren.

Afgelopen donderdag hebben de drie een overval gepleegd in de Luwte, een gehucht in Slypskapelle . Dat meldt Het Laatste Nieuws. Opvallend is dat ze zich met de taxi lieten vervoeren. Eenmaal ter plaate stapten de jongens uit om de overval te plegen. Het meisje bleef in de wagen zitten. De twee bedreigden de begeleidster van het jeugdopvangcentrum met een mes. Ze hebben heel wat kunnen buitmaken, zoals geld, enkele smartphones en een iPad.

Meteen alarm geslagen

Na de overval stapten ze weer in de taxi en vroegen de chauffeur, die van niets wist, weer weg te rijden. De begeleidster sloeg meteen alarm en de taxi en de jongeren werden geseind. Het drietal werd daardoor als snel opgepakt. De twee jongeren moeten voor de jeugdrechter verschijnen. Het meisje werd na verhoor vrijgelaten. De jeugdrechter zal beslissen wat er verder met hen moet gebeuren.

Lees ook: Dronken klant berooft ‘naïeve’ taxichauffeur

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.