Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Valse taxichauffeur en serieverkrachter opnieuw voor de rechter

Foto: iStock / Alexstar

Yassine B., die vorig jaar tot twaalf jaar cel veroordeeld werd voor een reeks verkrachtingen en zich bij deze misdrijven valselijk uitgaf als taxichauffeur, moet in april andermaal voor de rechtbank verschijnen. Deze keer moet hij zich verantwoorden voor een verkrachting in 2017 die recent aan het licht kwam.

Dit meldt Het Laatste Nieuws. De 45-jarige veroordeelde, een oud-chauffeur van de busvervoerbedrijf MIVB, sloeg tussen juli 2016 en november 2019 meermaals toe. Dat deed hij na zijn uren als buschauffeur bij de MIVB rond de campus van de Université Libre de Bruxelles (ULB), waar hij vooral dronken studentes uitzocht. Hij gaf zich valselijk uit als taxichauffeur en bood ze een rit naar huis aan, maar verkrachtte hen vervolgens.

De man kon in november 2019 opgepakt worden nadat een ontvoerde en verkrachte studente op de Facebookpagina ULB Confessions haar verhaal deed. Ze vertelde dat ze op een zaterdagnacht opgehaald werd door een bestuurder van een grijze Citroën die zich voordeed als een bestuurder van de taxidienst Collecto.

Heropening zaak lijkt tot aanwijzen dader

Onderzoek op basis van haar verklaring leidde korte tijd nadien tot de arrestatie van Yassine B. Deze bekende twee verkrachtingen en één aanranding. Daar komt nu mogelijk nog een slachtoffer bij. Het gaat om een studente die in september 2017 uit was geweest en door B. zou zijn meegenomen en verkracht.

De jonge vrouw had destijds een klacht ingediend maar omdat er toen geen verdachte gevonden kon worden, werd het dossier geseponeerd. Na de arrestatie van Yassine B. werd het dossier heropend. Op 15 april moet Yassine B. zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden in deze zaak.

Lees ook: Valse taxichauffeur en serieverkrachter berust in 12 jaar cel

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.