Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Werkstraf voor bedreiging taxichauffeur

Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Een Leuvenaar heeft een werkstraf opgelegd gekregen voor het mondeling bedreigen van een taxichauffeur aan het station van Leuven. Daarnaast legde de rechter hem een geldboete op. 

Het voorval vond plaats op 16 december 2018. Een man uit Leuven stapte naar een taxichauffeur die zich ophield aan het station van Leuven. Nadat de chauffeur weigerde een sigaret te geven werd hij bedreigd door de dakloze man. “Ik ga hier sebiet iets bovenalen als ge mij geen sigaret geeft, en ge gaat verschieten, ik ga u omleggen”, zou hij gezegd hebben volgens Het Laatste Nieuws.

De gedaagde gaf de feiten tijdens de zitting in de rechtbank en weet zijn gedrag aan het feit dat hij dakloos was en kampte met een drankverslaving. De rechter beboette de man, die inmiddels onder probatie staat en werkzoekende is, met een taakstraf van 50 uur. Daar bovenop moet hij een boete van 208 euro voldoen.

Lees ook:

Zes maanden cel voor bedreigen taxichauffeur met pistool

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.