Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Man krijgt twintig maanden cel na bedreigen taxichauffeur met mes

Foto: iStock / Alexstar

Een zestigjarige inwoner van Bilzen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig maanden nadat hij een taxichauffeur bedreigde met een mes. Daar bovenop kreeg hij een boete van 8.000 euro van de Tongerse rechtbank.

Het delict dateert van 10 september 2019. Na de rit vroeg de taxichauffeur de man om af te rekenen, maar dit weigerde hij. Op de discussie die volgde haalde de man zijn knipmes boven om de chauffeur te bedreigen. De chauffeur raakte niet gewond en kon uiteindelijk met de schrik vrijkomen. De man zelf liep daarentegen wel verwondingen op. Toen de politie hem inrekende, werd het mes dan ook bebloed aangetroffen in zijn achterzak.

Rechtszaak over twee vergrijpen

De Bilzenaar stond ook terecht voor een andere bedreiging. In oktober 2019 bedreigde hij de zaakvoerder van een computerwinkel nadat deze zijn laptop niet meteen kon herstellen.

Deze vergrijpen en het lange strafblad van de verdachte brachten de Tongerse rechter ertoe om een boete van 8.000 euro uit te schrijven en de man te veroordelen tot twintig maanden celstraf, meldt Het Laatste Nieuws.

Lees ook: Achttien maanden geëist na bedreiging taxichauffeur met mes

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.