Arrestatie. Foto: iStock / IPGGutenbergUKLtd

Franse politie stuurt winkeldief per taxi terug naar België

Arrestatie. Foto: iStock / IPGGutenbergUKLtd (onbeperkt gebruik)

Een man die met twaalf gestolen flessen drank de grens met Frankrijk overstak, werd door de Franse gendarme per taxi terug naar België gestuurd.

Dat gebeurde al op kerstavond vorig jaar en de man stond recent voor de rechter, bericht Het Nieuwsblad. De beklaagde stal twaalf flessen cava en sterke drank, goed voor een totale waarde van 243 euro. De diefstal vond plaats in een winkel vlakbij de grensovergang aan de Perroquet in Adinkerke. Nadat de man de diefstal onopgemerkt pleegde, stak hij de grens met Frankrijk over.

Met taxi de grens over

De Franse gendarmerie kreeg de persoon al snel in de gaten omdat die zich verdacht gedroeg. Ze gingen meteen over tot een controle. De man kon geen verklaring geven voor de twaalf flessen drank die hij in de wagen had. De Franse agenten zetten de man prompt in een taxi en stuurden die naar de politie van Westkust, waar de man meteen opgepakt werd. Hij heeft een blanco strafregister en riskeert nu zes maanden cel. Op 6 augustus kent hij zijn straf.

Lees ook: Man krijgt twintig maanden cel na bedreigen taxichauffeur met mes

Auteur: Matthias Vanheerentals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.