Daklicht. Foto: ProMedia

Mannen bestraft voor overval op taxichauffeur

Daklicht. Foto: ProMedia

Twee mannen die in dronken staat een taxichauffeur in Ledenberg bedreigden en bestolen, zijn daarvoor door de Gentse rechtbank veroordeeld tot (uitgestelde) celstraffen. 

De feiten vonden op 4 juli plaats. De taxichauffeur werd door drie dronken mannen aangepakt. Hij werd bij de keel gegrepen en zijn telefoon en portefeuille werden gestolen. De taxichauffeur was een tijdje arbeidsongeschikt en kampte ook met angst.

De rechter sprak in zijn vonnis over brutale feiten van zinloos geweld tegenover een man die zijn job aan het doen was, zo meldt Het Nieuwsblad. De beklaagden, die al voor andere feiten voor de politierechtbank stonden, kennen nu hun straffen.

Werken aan alcoholprobleem

De eerste beklaagde kreeg twee jaar cel met probatie-uitstel. Indien de man een job zoekt en aan zijn alcoholproblemen werkt, moet hij niet naar de gevangenis. De tweede beklaagde kreeg bij verstek 18 maanden cel, waarvan zes maanden effectief. Er was nog een derde dader betrokken, maar die kon niet opgespoord worden.

Lees ook: Koppel veroordeeld voor verwonden taxichauffeur Leuven

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.