Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Koppel veroordeeld voor verwonden taxichauffeur Leuven

Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Een man en vrouw uit Leuven zijn veroordeeld tot vier maanden cel en 400 euro boete voor het verwonden van een vrouwelijke taxichauffeur. Dat gebeurde nadat de chauffeur te laat stopte bij een zebrapad.

Het koppel wilde met hun kinderen het zebrabad oversteken, zo meldt het Nieuwsblad. De vrouwelijke taxichauffeur stopte kennelijk te laat om het gezin door te laten. Tijdens deze manoeuvre is het stel hard geschrokken en werden ze boos. De man stampte tegen de taxi, waardoor de deurklink afbrak. Vervolgens ontstond er een gevecht en vielen er rake klappen waarbij de taxichauffeur gewond raakte. De vrouw was drie dagen arbeidsongeschikt.

Vier maanden cel

Er werd nog geprobeerd om de zaak te bemiddelen. Maar op het bemiddelingsvoorstel gingen de man en vrouw niet in. Ze werden door het openbaar ministerie gedagvaard maar kwamen niet opdagen bij het proces. Ze werden desondanks in eerste aanleg veroordeeld tot vier maanden cel en 400 euro boete.

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.