Zuidstation Brussel

Brusselse taxichauffeur vervolgd voor betasten klant

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Een Brusselse taxichauffeur van platform Heetch riskeert dertig maanden cel voor een poging tot verkrachting van een slapende klant. De taxichauffeur kwam niet opdagen voor zijn proces en kan bij verstek veroordeeld worden.

Het voorval speelde zich af in de vroege ochtend van 1 september 2020, zo meldt Het Laatste Nieuws. De taxichauffeur pikte de jonge vrouw op, die terugkwam van een feestje. De vrouw was onder invloed van alcohol en viel tijdens de taxirit in slaap. Ze werd wakker toen ze merkte dat de taxichauffeur haar begon te kussen op haar mond en in haar hals. Volgens het parket was haar slip uit en lag zijn hand op haar geslachtsdeel.

De vrouw verzette zich, waarna de taxichauffeur haar uit de taxi zette en haar spullen op straat gooide. Uiteindelijk kwam een vriendin haar ophalen en diende de vrouw een klacht in. Snel daarna kon de chauffeur dankzij informatie van de taxi-app geïdentificeerd en opgepakt worden.

Een langere rit en krassen op haar benen

De taxichauffeur heeft verklaard dat de vrouw avances maakte toen hij vroeg of ze de taxirit wilde betalen, maar aan die versie van het verhaal hecht het Brusselse parket geen enkel geloof. Uit de gegevens bleek bovendien dat de rit veertig minuten duurde terwijl die maar zeven minuten had moeten duren.

Ook werden er krassen aangetroffen op de benen van het slachtoffer, wat volgens het parket wijst op seksueel geweld. De chauffeur was al bekend bij de politie door een gelijkaardig feit van ongepast gedrag. Op 22 oktober kent de man zijn straf.

Lees ook: OM vraagt vrijspraak voor (vrijwel) niet betalen rit

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.