Seksueel misbruik. Foto: iStock / Andrey Popov

Proces tegen nep-taxichauffeur voor reeks verkrachtingen uitgesteld

Seksueel misbruik. Foto: iStock / Andrey Popov (onbeperkt gebruik)

Het tweede proces tegen een veroordeelde serieverkrachter die zich voor heeft gedaan als taxichauffeur, is uitgesteld naar 8 februari. Dat heeft de correctionele rechtbank van Brussel beslist.

De zogenaamde taxichauffeur wordt opnieuw voor de rechter gedaagd, zo meldt het Nieuwsblad. De man zich moet ditmaal verantwoorden voor de verkrachting van een studente in september 2017. Onder invloed van alcohol kwam zij terug van een studentenfeest op universiteitscampus van de Université Libre de Bruxelles (ULB) in Elsene.

Ze stapte toen in het voertuig van de man, die deed alsof hij taxichauffeur was. Volgens de verklaring van de studente reed de man naar zijn huis in La Louvière om haar daar te verkrachten.

Vier verkrachtingen en vier aanrandingen

De man is al eerder veroordeeld voor feiten waarbij hij op dezelfde manier te werk ging. Zo werd hij in juni 2020 schuldig bevonden aan vier verkrachtingen en vier aanrandingen van de eerbaarheid. Deze vonden allemaal plaats tussen juli 2016 en november 2019.

In juni werd hij veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Bovendien moet hij zich vijf jaar ter beschikking stellen aan de strafuitvoeringsrechtbank. Bij het vaststellen van de straf zijn verzwarende omstandigheden in rekening genomen. De man sloot zijn slachtoffers namelijk op en bedreigde hen met een mes.

Lees ook: Kaping taxi breekt man zuur op

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.