Zuidstation Brussel

Beruchte taxichauffeur opnieuw veroordeeld voor verkrachting

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Een Brusselse serieverkrachter die als valse taxichauffeur in de hoofdstad opereerde, is opnieuw veroordeeld. Hij moet één jaar de cel in voor de ontvoering en verkrachting van een jonge vrouw in 2017. Dit dossier werd eerder geklasseerd omdat de dader niet kon worden geïdentificeerd.

De man kreeg in 2020 al twaalf jaar cel voor de aanranding en verkrachting van minstens acht jonge vrouwen tussen 2016 en 2019. Het parket heropende nu het onderzoek naar de ontvoering en verkrachting van een andere vrouw in 2017, zo meldt VRT NWS.

Deze vrouw deed aangifte, maar omdat er onvoldoende elementen waren om de dader te identificeren, werd het dossier in 2018 geklasseerd zonder gevolg. De beklaagde ontkende de jonge studente verkracht te hebben, maar de rechtbank hechtte geen enkel geloof aan zijn verhaal. Een DNA-analyse linkte de dader immers aan de feiten.

Celstraf

De man pikte zijn slachtoffers vaak op nabij de campussen van de ULB en VUB of aan de Flayeyplein in Elsene en deed zich voor als taxichauffeur. De vrouwen waren vaak onder invloed van alcohol. Om hun vertrouwen te wekken droeg hij een uniform van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB, waar hij voor werkte maar toentertijd met verlof was. De zaak kwam aan het licht toen een van de studentes op Facebook vertelde wat er gebeurd was.

Lees ook: Taxichauffeur krijgt celstraf en contactverbod met zijn ex-baas

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.