Vrouw met mondkapje. Foto: iStock / torwai

Grap van Uberchauffeur over coronavirus valt slecht bij klant

Vrouw met mondkapje. Foto: iStock / torwai (onbeperkt gebruik)

JoBee, een Brusselse zangeres, heeft een klacht ingediend tegen een Uberchauffeur. Toen ze in zijn taxi stapte, vertelde de chauffeur haar dat hij zonet een besmet persoon met het corona-virus naar het ziekenhuis had vervoerd. De Brusselse politie zal de man verhoren. 

Het begon allemaal afgelopen zondag om 2 uur. Zangeres JoBee belde een Ubertaxi die haar veilig naar huis zou brengen. Althans zo dacht ze, want het draaide helemaal anders uit. “De bestuurder begon zich halverwege de rit zeer vreemd te gedragen”, vertelt JoBee aan Het Laatste Nieuws. “Plots zei hij tegen me dat hij net een Italiaanse man van de luchthaven naar het Sint-Pietersziekenhuis vervoerd had omdat hij mogelijk besmet is met het coronavirus.” Volgens de zangeres begon de man plots dramatisch gedrag te vertonen.

Besmet met coronavirus

Vervolgens riep de chauffeur dat hij misschien ook wel besmet is met het coronavirus. “Op dat moment belde iemand de chauffeur op”, gaat JoBee verder in de krant. “Deze ‘grap’ was dus met voorbedachte rade aangezien hij samenwerkte met iemand.” De chauffeur nam de telefoon op en riep tegen de zangeres dat hij een arts aan de lijn had die hem doodleuk vertelde dat de Italiaan het coronavirus heeft.

Maar dat is nog niet het einde van het verhaal. De chauffeur zei tegen de zangeres dat de dokters van het ziekenhuis hem verplicht hadden om haar meteen naar het ziekenhuis te brengen. Uiteindelijk gaf de Uberchauffeur toe dat het een grap was. Maar de zangeres kon er minder mee lachen. Volgens haar was de chauffeur een psychopaat en ze voelde zich in gevaar. De chauffeur zette haar haar uiteindelijk af bij woning. De dag nadien trok ze alsnog naar de politie en diende ze een klacht in. De politie zal de taxichauffeur verhoren.

Lees ook: Brussel stuurt nieuwe Uberchauffeurs naar psycholoog

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.