Alcoholcontrole, blaastest. Foto: iStock / Daniel Chetroni

Dronken taxichauffeur met rijverbod vervoert klant

Alcoholcontrole, blaastest. Foto: iStock / Daniel Chetroni (onbeperkt gebruik)

De Mechelse politie heeft tijdens een controle afgelopen weekend een dronken Antwerpse taxichauffeur uit het verkeer geplukt. Bij de controle bleek dat hij 1,2 promille alcohol in zijn bloed had, meldt de politiezone Mechelen-Willebroek.

De bestuurder van een taxi uit Antwerpen vervoerde een klant van die stad naar Mechelen. Hij legde echter een positieve ademtest af en had 1,2 gram promille alcohol in zijn bloed.

“In normale omstandigheden zou zijn rijbewijs zes uur worden ingehouden”, zegt politiecommissaris Daniël Dumoulin van de politie Mechelen-Willebroek. “De betrokkene had dit echter niet op zak. Bij nazicht in onze bestanden bleek dat dit nog bij de politierechtbank in Antwerpen ligt, na een periode van verval van het recht tot sturen. De rechter had betrokkene vier herstelexamens opgelegd, maar hij had deze nog niet uitgevoerd.”

Te voet verder

De man zal nu terug gedagvaard worden voor de politierechtbank. De taxi werd ter plaatse ingehouden door middel van een stuurstang voor een periode van zes uur. De klant vervolgde noodgedwongen haar weg te voet naar huis.

Lees ook: 

Auteur: Matthias Vanheerentals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.