Taxi in Oostende

Oostendse taxichauffeur gewond bij aanval door fietser

Taxi in Oostende. Foto: ProMedia / Matthias Vanheerentals

Een taxichauffeur die bij een aanval door een boze fietser gewond raakte, stelt dat er met zijn aangifte niets is gedaan. De politie zegt echter gewoon proces-verbaal te hebben opgemaakt.

Begin juli stond de Oostende taxichauffeur, die anoniem wil blijven, per ongeluk deels op een fietspad op de parking van een supermarkt op de Torhoutsesteenweg. Toen een fietser dit opmerkte ontstond, begon hij op de taxi te slaan. De taxichauffeur stapte uit om zich te verdedigen maar de situatie escaleerde.

Bij het handgemeen raakte de taxichauffeur gewond aan zijn knie. Sindsdien loopt hij op krukken en zit hij thuis in ziekteverlof. Volgens de dokter zal het zeker nog drie maanden duren eer alles hersteld is. De man contacteerde de politie, volgens hemzelf tevergeefs. “Tot op heden hebben ze mijn klachten niet opgeschreven. Jammer. Dankzij de dashcams op de taxi, heb ik de dader nochtans goed in beeld.”

Wél proces-verbaal opgemaakt

Bij de politie van Oostende zeggen ze echter dat er wél een gevolg aan zijn klacht werd gegeven. “Ik heb er onze registers op nagezien”, zegt een woordvoerder van de politie van Oostende. “Op  6 juli is er om 15:40 uur een melding aangemaakt op basis van de oproep van de taxichauffeur. Hierop is een ploeg ter plaatse gegaan en hebben ze hem te woord gestaan. Vervolgens is dezelfde ploeg meegegaan naar het ziekenhuis om de klacht op te nemen. Op basis hiervan is ook een proces-verbaal opgemaakt, welke ik in onze databank kan terugvinden.”

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.