Taxi’s in protest in Brussel tegen oplossing voor Uberchauffeurs

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Een honderdtal taxichauffeurs heeft dinsdag geprotesteerd voor het Brussels parlement. Ze vinden het niet kunnen dat enkele meerderheidsfracties een tijdelijke oplossing willen bieden aan Uberchauffeurs, die sinds vrijdag hun werk in de stad moeten staken.

De Brusselse meerderheidspartijen Groen, DéFI, Open Vld en one.brussels-Vooruit dienden maandag een voorstel van ordonnantie in waarmee een aantal bepalingen van de taxiwet van 1995 worden aangepast of tijdelijk worden opschort. Zo kunnen de 2.000 Uber-chauffeurs ondanks het stakingsbevel toch nog aan de slag blijven, in afwachting van de goedkeuring van het taxiplan van de Brusselse regering. Meerderheidspartij PS weigert de tekst te steunen.

Donderdag opnieuw wegblokkades

De ordonnantie bracht dinsdagochtend veel taxichauffeurs op de been voor een statige betoging voor het Brussels parlement. Zij vinden het ongehoord dat Brusselse parlementsleden een bedrijf proberen te steunen dat volgens hen de wetten niet naleeft. Daarnaast gingen er ook stemmen op om donderdag opnieuw wegen te blokkeren.

Lees ook: Brusselse taxibedrijven roepen Uberchauffeurs op om voor hen te werken

Auteur: Amaury Michaux

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.