Wachtkamer ziekenhuis. Foto: iStock / Artmann Witte

Nieuwe taxidienst verbindt Temse met ziekenhuis Bornem

Wachtkamer ziekenhuis. Foto: iStock / Artmann Witte (onbeperkt gebruik)

Tussen Temse en het ziekenhuis AZ Rivierenland in Bornem zal vanaf 2022 een nieuwe vorm van taxivervoer plaatsvinden. De vraagafhankelijke Hospitaaltaxi wordt in de loop van het jaar uitgerold.

Dit hebben de schepenen van Mobiliteit van Temse en Bornem bekendgemaakt. De Hospitaaltaxi komt er door een samenwerking tussen de vervoerregio’s Waasland en Mechelen. De dienst vervangt de reguliere busverbinding die slechts enkele dagen per week de Schelde oversteekt en Temse met het ziekenhuis van Bornem verbindt.

“Heel wat inwoners van Temse worden medisch doorverwezen naar het ziekenhuis in Bornem of gaan er op ziekenbezoek”, verklaart de gemeente Temse op haar website het belang van een goede verbinding. De Hospitaaltaxi zou meer mogelijkheden biden om het ziekenhuis te bereiken dan de huidige reguliere busverbinding.

Alle dagen beschikbaar

Zo zal de Hospitaaltaxi, die vraagafhankelijk rijdt, op alle dagen beschikbaar zijn. Op zaterdag- en zondagochtend wordt er niet gereden. Bezoekers, patiënten en personeelsleden van het ziekenhuis bestellen de dienst via de mobiliteitscentrale. De organisatoren zouden nog op zoek zijn naar een bus- of taxibedrijf die de dienst kan verzorgen.

De flexibele dienst past in het nieuwe mobiliteitsplan Vervoer op Maat dat volgend jaar uitgerold gaat worden in Vlaanderen. Het mobiliteitsconcept voorziet in een grondige hervorming van het openbaar vervoer, waarbij de klemtoon verschuift van aanbodgericht naar vraaggericht. Vaste buslijnen worden bijvoorbeeld geschrapt en taxidiensten kunnen deze gaten opvullen met vervoer op afroep.

Lees meer: 

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.