Alcoholcontrole, blaastest. Foto: iStock / Daniel Chetroni

Brugge onderzoekt gratis taxi voor jongeren onder invloed

Alcoholcontrole, blaastest. Foto: iStock / Daniel Chetroni (onbeperkt gebruik)

In Brugge wordt onderzocht of jongeren onder invloed van alcohol of drugs gratis een taxi naar huis kunnen nemen. Dat zei schepen Mathijs Goderis op de gemeenteraad.

Goderis deed dat in antwoord op een suggestie van gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche over het nieuwe drugsactieplan. Volgens Van Den Driessche pleiten jongerenorganisaties al langer voor een systeem van taxicheques, een soepel systeem om dronken jongeren van de weg te halen. “Misschien moet er gedacht worden in de richting van cheques voor hun ouders, aan een behapbare prijs, die zij met hun jong volkje kunnen meegeven als ze uitgaan,” citeert Het Nieuwsblad hem.

Goed idee

“Want als ze ’s avonds beneveld zijn, om welke reden dan ook, zullen ze geen geld meer hebben om een taxi te betalen. Als vader zou ik alvast graag gehad hebben dat mijn zoon, in die periode dat hij weleens met een pintje te veel op door de straten wandelde, zo thuis geraakte in plaats van met de fiets, of erger nog: met de wagen.”

Schepen Mathijs Goderis vindt het concept van taxicheques een goed idee en zal het met zijn collega Pierins  bespreken, die bevoegd is voor taxi’s.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.