Tek Taxi levert maaltijden aan ziekenhuis

Taxichauffeur brengt gratis maaltijden naar ziekenhuis

Tek Taxi levert maaltijden aan het Antwerpse Middelheim ziekenhuis. Foto: Musa Tek van Tek Taxi

Tek Taxi uit Antwerpen heeft al tientallen maaltijden uitgedeeld aan het personeel van ziekenhuizen. Musa Tek en zijn familie willen het zorgpersoneel hiermee ondersteunen in moeilijke tijden.

Ze hebben al veel gerechten gemaakt, onder meer voor het Middelheim ziekenhuis, het grootste algemeen ziekenhuis van Antwerpen. Op het menu staan vooral Turkse gerechten. “Dan denk ik onder meer aan linzensoep, maar ook rijst met kipfilet”, zegt Musa Tek. “We hebben al Turks gebak gemaakt als dessert. Als drank hebben we karnemelk aangeboden. Onze actie wordt gewaardeerd.”

Voor het goede doel

Op dit ogenblik zijn er al vijftig maaltijden geleverd aan onder meer het Middelheim ziekenhuis. “We doen dit echt voor het goede doel”, zegt Musa. “Het is niet de bedoeling om reclame te maken. Aanvankelijk wilde ik met dit project zelfs niet naar buiten komen.”

De gerechten worden thuis klaargemaakt. “Het is vooral mijn zus die kookt. Ze kan goed koken. Ik heb het haar gevraagd en ze wilde meteen meehelpen.” Musa Tek is al elf jaar actief in het taxisector in Antwerpen. “Mijn broer is begonnen in de jaren 2000 bij Antwerp Tax, een partner van Tek Taxi. We zijn ondertussen uitgegroeid tot een echt familiebedrijf.”

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.