Standplaats Brussel. Foto: Brussel Mobiliteit

Grootste Brusselse taxibedrijven ingeschakeld voor vaccinatievervoer

Standplaats Brussel. Foto: Brussel Mobiliteit

De twee grootste taxibedrijven uit Brussel, Taxi Verts en Taxi Blues, worden ingeschakeld voor het vervoer van minder mobiele mensen naar vaccinatiecentra. De twee wonnen de aanbesteding die eerder deze maand werd uitgeschreven, laat de hoofdstad weten.

“Het idee is om senioren van onze stad, die zich niet kunnen verplaatsen, een vervoermiddel aan te bieden om zich tot het vaccinatiecentrum te begeven”, laat Philippe Close, burgemeester van de stad Brussel, weten. “Door de taxi’s met een overheidsopdracht aan te trekken, willen we de senioren deze dienst aanbieden en tegelijk kunnen we zo de taxi’s, die hard werden getroffen door de gezondheidscrisis, weer aan de slag helpen.”

20.000 senioren

Twee weken geleden lanceerde Brussel een aanbestedingsronde waar Taxi Verts en Taxi Blues dus als winnaars uit de bus rolden. Het zijn de grootste taxibedrijven van stad. Taxi Verts, dat momenteel op 50 procent van zijn capaciteit draait, heeft een vloot van zo’n 300 voertuigen ter beschikking. Een groot deel daarvan is onderaanneming.

Michel Courtois, directeur van Taxi Verts, reageert verheugd op komende klus, maar wacht op meer details. “De uitnodiging van de gemeente gaat naar alle 20.000 senioren van Brussel, maar niet iedereen zal van het aanbod gebruik maken. Wij schatten op 1.000 klanten.” Hij verwacht dat de vaccinatiecampagne in de loop van maart of begin april start.

Vier ritten per cheque betaald

Alle senioren van de stad Brussel worden de komende tijd per brief geïnformeerd over de mobiliteitssteun. Niet-mobiele senioren die van een taxi gebruik wensen te maken, moeten met de buurthuizen van het OCMW contact opnemen, waarna deze instelling taxicheques zal opsturen. Het gaat daarbij om vier cheques, vertelt Courtois. “Twee vaccinaties met een heen- en een terugrit.”

Als senioren die opgeroepen worden voor een vaccinatie, moeten zij zelf hun taxi reserveren en tijdens de rit met de cheque afrekenen.

Lees ook: 

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.