Daklicht taxi (foto: Toyota)

Waalse taxibedrijven krijgen extra coronasteun

Foto: toyota

De Waalse overheid komt de noodlijdende taxisector tegemoet met een steunpakket voor bedrijven die tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzetverlies van 50 procent kenden.

De steunmaatregelen komen er na veel aandringen van de sector, die al vanaf november verstoken was van financiële hulp. Dit in tegenstelling tot Vlaanderen, waar de regionale overheid de bedrijven tegemoetkomt met het beschermingsmechanisme, een compensatie van de vaste kosten.

Maximaal 75.000 euro steun

De Waalse taxi- en VVB-bedrijven die kunnen aantonen dat zij 50 procent omzetverlies lijden door toedoen van corona, ontvangen een compensatie van 30 procent. Wel zijn er maxima in het leven geroepen. Zo kan een kleine onderneming tot negen werknemers maximaal 18.750 euro claimen. Een taxionderneming met meer dan vijftig personeelsleden en een inkomstenverlies van meer dan 75 procent heeft recht op maximaal 75.000 euro.

De financiële compensatie wordt door taxifederatie GTL met gejuich ontvangen. De sectororganisatie had nog in maart een brief gestuurd naar de Waalse minister van Economie Willy Borsus, met het verzoek om taxibedrijven op te nemen in de lijst met getroffen bedrijven. Deze lijst was lange tijd beperkt tot bedrijven die door corona verplicht dicht moesten.

Lees ook: 

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.