Vaccinatie. Foto: iStock / Ridofranz

Taxi’s maken vaccinatiecentrum Flanders Expo opnieuw toegankelijk

Vaccinatie. Foto: iStock / Ridofranz (onbeperkt gebruik)

Het vaccinatiecentrum in Hal 2 van Flanders Expo in Gent heropent op 1 december 2021. Net als voorheen wordt er gezorgd voor rolstoelvervoer, vrijwilligersvervoer en taxivouchers om het centrum toegankelijk te maken voor mensen met een beperking of mensen die minder mobiel zijn.

Gentse 85-plussers en 65-plussers kunnen nog dit jaar hun zogenaamde ‘boosterprik’ krijgen. Het centrum blijft ook nadat zij deze vaccinatie hebben gehad open voor de volgende groepen. Naast speciaal vervoer voor minder mobiele mensen, is er ook opnieuw gratis openbaar vervoer en kan er gratis worden geparkeerd bij het centrum.

Gentenaren van 85 jaar en ouder kregen al een uitnodiging om een afspraak in het vaccinatiecentrum in Flanders Expo in te plannen. Intussen is bij 62 procent van deze groep, 7.715 personen, al de derde prik gezet. Vanaf deze week gaan ook de uitnodigingen naar alle Gentse 65-plussers de deur uit. Zij kunnen hun afspraak boeken tussen 1 en 23 december.

78 procent van de Gentse bevolking één prik

Ook kinderen die sinds september 12 jaar zijn geworden, ontvangen een uitnodiging. Op dit moment heeft bijna 78 procent van de Gentse bevolking minstens één coronaprik gekregen. Mensen die nog niet helemaal niet gevaccineerd zijn, hebben ook nog de mogelijkheid om een afspraak te maken.

Lees ook: Taxichauffeurs mogen voortaan vijf ritten per maand weigeren

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.