Smartphone, app, MaaS. Foto: iStock / LDProp

Genkenaar lanceert taxidienst met studenten als privéchauffeurs

Connected man in the street texting on app cell phone. Connection device. Texting, sms, chat, mail

Genkenaar Mathia Palaia heeft de taxi-app Troom gelanceerd. Daarmee kunnen zakenlieden studenten inhuren om zich in hun eigen auto te laten vervoeren. Zij kunnen zo hun reistijd benutten om te werken.

Uitgebreid marktonderzoek was niet nodig, vertelt ondernemer Mathia Palaia: “Nadat het idee was ontstaan, heb ik een aantal bedrijven gebeld. Daaruit bleek dat het concept lang niet overal bekend was. Toen wist ik genoeg en heb ik de plannen uitgewerkt.” Korte tijd later vond hij een investeerder en was Troom een feit. Palaia legt uit dat Troom tussen een taxidienst en een privéchauffeur inzit.

De Genkenaar wil de dienst, die begin deze maand gelanceerd werd, vanuit Limburg ook uitrollen in andere provincies. De startup is gestart met dertig chauffeurs, maar is bezig meer kandidaten te werven. “Voor studenten is het een zeer gewilde job. Zij kunnen rondrijden in luxe auto’s en tijdens het wachten Netflix kijken of studeren”, geeft de jonge ondernemer aan.

De studenten worden grondig gescreend, voegt hij nog toe. Eerst worden hun rijvaardigheden onder de loep genomen, waarna ze een volle dag bijgespijkerd worden over de normen en waarden van het bedrijf. “Veiligheid en service hebben daarbij prioriteit”, aldus de Limburger.

Andere startup ging Troom voor

Troom moet het onder andere opnemen tegen Get Driven, een vergelijkbaar bedrijf in Kortrijk. Dit bedrijf groeide vanaf 2016 onder leiding van Gunther Ghyssels in enkele jaren uit tot bedrijf met een omzet van 1,7 miljoen euro en een pool van 600 freelance chauffeurs. Ambities om de dienst uit te rollen in Groot-Brittannië en Duitsland werden door de coronacrisis tijdelijk in de koelkast gestoken.

Palaia heeft geen angst voor de concurrentie van Get Driven. “Zij hebben een sterke positie in Oost- en West-Vlaanderen, maar veel minder in Limburg. Ik ben ervan overtuigd dat wij hier sterk kunnen groeien en later kunnen uitbreiden.”

Lancering viel samen met heropening terrassen

Door corona is ook de lancering van Troom enkele maanden vertraagd. “Wij hebben speciaal gewacht met de lancering tot de heropening van de terrassen op 8 mei”, vertelt Palia. Hij hoopt dat het sociale leven de komende weken verder op gang komt. “Zakenlieden naar het restaurant vervoeren voor een zakelijke ontmoeting is een belangrijk deel van onze activiteiten.”

Lees ook:

Get Driven neemt concurrent A to B Drivers over
Belgische ondernemer rolt concept met privéchauffeur uit in Engeland

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.