Uber (foto: Uber)

Uber legt app tijdelijk stil uit solidariteit met VVB-chauffeurs

Foto: perskit Uber

Het Front Commun des Chauffeurs gaat donderdag 30 september de straat op om te eisen dat de Brusselse regering haar belofte nakomt om de verouderde regelgeving voor de taxi/VVB-sector te hervormen. Uber legt uit solidariteit voor deze chauffeurs de app tijdens het protest tijdelijk stil. 

De Brusselse regering beloofde nog voor de zomer met een hervorming van de sector te komen, maar die bleef uit. Daarom protesteren de VVB-chauffeurs nu opnieuw. De betoging wordt georganiseerd door het Front Commun des Chauffeurs. Op verzoek van deze chauffeurs in Brussel pauzeert Uber de app tijdens het protest.

Passagiers kunnen die dag tussen 08:30 en 11:30 uur geen rit boeken. Iedereen die een rit aanvraagt in de Uber-app krijgt dan een bericht op het scherm. Daarin legt Uber uit dat er geen ritten beschikbaar zijn tijdens de protestactie van de chauffeurs. Dit is de allereerste tijdelijke onderbreking van de Uber-app in Europa.

Steunbetuiging

Uber heeft deze uitzonderlijke beslissing genomen omdat de situatie van VVB-chauffeurs in Brussel ernstig en dringend is. Uber wil zo zijn steun aan hen betuigen. “We begrijpen en delen de frustratie van de chauffeurs over het gebrek aan vooruitgang van deze hervorming”, zegt Laurent Slits, verantwoordelijke voor Uber in België.

Hij legt uit dat chauffeurs al zeven jaar lang in onzekerheid leven. “We pauzeren de app uit solidariteit met de chauffeurs in Brussel.” Uber informeert alle chauffeurs en passagiers over deze tijdelijke onderbreking. Gebruikers van de app worden geadviseerd hun reizen van tevoren te plannen. Het bedrijf vraagt om hun begrip hiervoor.

Hervorming

Op de eerste ministerraad na het zomerreces werd duidelijk dat er binnenkort meer duidelijkheid moet komen over het taxiplan van minister-president Rudi Vervoort. Over enkele weken zal Vervoort naar de ministerraad stappen met dit beloofde plan. Op het moment dat Brusselse regering hier een beslissing over heeft genomen, zal het overleg starten met de taxisector, alsook met Uber.

Lees ook: Uber-chauffeurs als antwoord op tekort taxichauffeurs Brussel

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.