Geld. Foto: iStock / darkojow

Regering verlengt coronasteun tot en met september

Geld. Foto: iStock / darkojow (onbeperkt gebruik)

Diverse maatregelen voor coronasteun die op 30 juni zouden aflopen, worden verlengd tot en met 30 september. Het gaat daarbij om het vereenvoudigde systeem van tijdelijke werkloosheid en het dubbele overbruggingsrecht.

De overheid laat weten dat het normaal gezien de laatste keer is dat de maatregelen worden verlengd. Daarna gaat men uit van een hoge vaccinatiegraad die een heropstart van economische sectoren mogelijk maakt.

Taxibedrijven hebben al vaker hun vraagtekens gezet bij de heropstart van de economie en de heropening van bijvoorbeeld de horeca. Positieve ontwikkelingen na bijvoorbeeld de eerste golf werden snel de kop ingedrukt, waardoor er een grote mate van scepsis heerst. De verlenging van de tijdelijke werkloosheid zal voor veel bedrijven een uitkomst zijn, al zullen velen gezien de mate waarin er werk en omzet is weggevallen op verlenging tot en met eind 2021 hebben gehoopt.

Dubbele overbruggingsrecht

Ook het dubbele overbruggingsrecht, waar met name luchthavenvervoerders gebruik van maken, zal verlengd worden tot 30 september. Deze regeling geldt voor bedrijven die verplicht de deuren moeten sluiten wegens de coronamaatregelen of bedrijven die sterk afhankelijk zijn van deze sectoren. Vermoedelijk is deze verlenging ook van toepassing op luchthavenvervoerders, maar de sector is in afwachting van de overheidsdocumentatie waarin meer duidelijkheid zal worden gegeven.

Lees ook:

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.