Taxi Verts wil met korting horeca steunen en avondactiviteiten vergroten

Om de Brusselse horeca te steunen, biedt Taxi Verts een korting van tien euro aan op een taxirit. Het bedrijf voert deze actie uit in samenwerking met de Brusselse horecafederatie.

“De horeca mag sinds woensdag weer mensen binnen ontvangen tot 23.30 uur. Met onze actie willen wij samen met de Brusselse horecafederatie het bezoek aan de horeca stimuleren”, laat Jean-Michel Courtoy, CEO van Taxi Verts weten aan TaxiPro. Het bedrijf zal tot 5.000 ritten met korting aanbieden, wat betekent dat het kortingsbedrag maximaal 50.000 euro zal bedragen.

De korting, in de vorm van een promotiecode, kan verzilverd worden in de Taxi Verts-applicatie en kan door leden van de Brusselse horecafederatie aan hun klanten aangeboden worden.

Avondactiviteiten opkrikken

Met de kortingsactie wil Taxi Verts niet alleen het horecabezoek in Brussel stimuleren, maar ook gelijk de eigen activiteitsgraad opkrikken. “Overdag is het taxiwerk gedeeltelijk heropgestart en draaien we al 70 procent van onze pre-corona omzet. Maar in de avond en nacht is het dramatisch en voeren we nog maar 20 procent van onze normale hoeveelheid werk uit”, vertelt Courtoy.

Grootste taxibedrijf van Brussel

Taxi Verts was tot corona het grootste taxibedrijf van Brussel. Er reden zo’n 600 taxi’s voor het bedrijf dat zelf geen wagenpark heeft, maar opereert als taxicentrale die binnengekomen opdrachten verdeeld onder de aangesloten chauffeurs. Op dit moment zijn er gemiddeld zo’n 250 taxi’s onderweg voor Taxi Verts.

Het bedrijf is ook een van de twee ondernemingen die in gezet wordt voor het vervoer van en naar Brusselse vaccinatiecentra. Courtoy vertelt dat deze ritten nog steeds lopen en een belangrijke activiteitsbron vormen.

Lees ook: 

Grootste Brusselse taxibedrijven ingeschakeld voor vaccinatievervoer
Dagelijks honderden vaccinatieritten per taxi in Brussel

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.