Vaccinatie. Foto: iStock / Inside Creative House

Ook voor jongere inwoners Antwerpen korting op vaccinatievervoer

Vaccinatie. Foto: iStock / Inside Creative House

De leden van de Antwerpse taxifederatie APTU breiden hun korting op vaccinatievervoer uit naar de jongere doelgroepen. Net als senioren krijgen nu ook zij 20 procent korting op het standaardtarief.

De afgelopen maanden brachten de taxi’s, aangesloten bij de Antwerpse Provinciale Taxi Unie (APTU), zo’n 18.000 zestigplussers voor minder dan de helft van de normale prijs naar het vaccinatiecentrum en weer terug naar huis. “Taxi-uitbaters hebben een maatschappelijke rol te vervullen. Dat zetten we met deze actie duidelijk in de verf”, verklaart APTU-voorzitter Koen Van Oorschot.

De deelnemende taxibedrijven hebben volgens hem veel lof gekregen voor hun inzet. “De reacties daarop waren enorm positief. Mensen zijn soms toch een beetje gestresseerd bij dit ongewone bezoek. Onze chauffeurs kregen dan ook heel wat lovende woorden en bedankjes tijdens het vaak gebruikelijke babbeltje. Het bleek vaak ook een hele geruststelling voor mensen die niet helemaal zeker wisten hoe ze zouden reageren op de vaccinatieprik.”

20 procent korting op standaardtarief

Nu de meeste zestigplussers gevaccineerd zijn en jongere mensen aan de beurt zijn, hebben de deelnemende Antwerpse taxibedrijven besloten hun voordeelactie voort te zetten, zij het aan lagere kortingen. Bij elke vaccinatierit krijgen de passagiers een korting van 20 procent op het standaardtarief. “We vinden het fantastisch om te zien hoe vele vrijwilligers zich inzetten om het vaccineren vlot te laten verlopen en willen op deze manier zeker ons steentje bijdragen”, aldus Van Oorschot.

Om van het verminderde tarief te kunnen genieten, dienen passagiers hun vaccinatieformulier te tonen. “Passagiers vragen best even vooraf of de taxichauffeur meedoet met het initiatief. Het merendeel van de Antwerpse taxi’s is aangesloten bij APTU, slechts een beperkt aantal chauffeurs is geen lid”, klinkt het bij APTU.

Lees ook:

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.