Rechter, rechtbank.

Taxichauffeur riskeert jaar cel om gevecht met klant

Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Een 49-jarige taxichauffeur krijgt mogelijk een boete van 1.200 euro en een gevangenisstraf van twaalf maanden. Aanleiding is een handgemeen met een klant over een betaling.

Het voorval speelde zich vorig jaar af, schrijft Het Nieuwsblad. De taxichauffeur vervoerde een klant vanaf het station van Mechelen naar de Liersesteenweg. De klant wilde met zijn bankkaart betalen, maar dat ging niet. Vervolgens ontstond er een discussie.

Wie deed er agressief?

Volgens het parket ontstond er een handgemeen waarbij de taxichauffeur de man naar de keel greep. De taxichauffeur zou daarbij ook enkele racistische opmerkingen naar het hoofd van zijn klant geslingerd hebben. De politie werd zelf door de chauffeur gebeld. In zijn lezing werd de klant juist agressief en hij zou in zijn ogen dan ook vrijgesproken moeten worden. Het vonnis volgt op 29 september.

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.