Seksueel misbruik. Foto: iStock / Andrey Popov

Brusselse taxichauffeur krijgt 2,5 jaar cel voor verkrachting klant

Seksueel misbruik. Foto: iStock / Andrey Popov (onbeperkt gebruik)

Een taxichauffeur uit Brussel heeft dertig maanden cel gekregen omdat hij een slapende klant probeerde te verkrachten. De taxichauffeur kwam niet opdagen voor zijn proces en is dus bij verstek veroordeeld.

De rechter hechtte weinig geloof aan het verhaal van de taxichauffeur, zo meldt Het Laatste Nieuws. Zijn verklaringen werden ongeloofwaardig geacht en een celstraf wordt als enige manier gezien om hem bewust te maken van wat hij heeft gedaan: “In plaats van haar veilig thuis af te zetten, heeft hij misbruik gemaakt van de situatie om zijn seksuele driften bot te vieren.”

Tijdens taxirit in slaap gevallen

De rechter noemde de verklaring van het slachtoffer wél geloofwaardig omdat die gestaafd werd door objectieve elementen in het dossier. Een vriendin van haar legde bovendien een verklaring af die de feiten ondersteunt. Het voorval speelde zich af in de vroege ochtend van 1 september 2020. De taxichauffeur pikte de jonge vrouw op toen zij terugkwam van een feestje. De vrouw was onder invloed van alcohol en viel tijdens de taxirit in slaap. Ze werd wakker toen ze merkte dat de taxichauffeur haar begon te kussen op haar mond en in haar hals. Volgens het parket was haar slip uit en lag zijn hand op haar geslachtsdeel.

De vrouw verzette zich, waarna de taxichauffeur haar uit de taxi zette en haar spullen op straat gooide. Uiteindelijk kwam een vriendin haar ophalen en diende de vrouw een klacht in. Snel daarna kon de chauffeur dankzij informatie van de taxi-app geïdentificeerd en opgepakt worden.

Veertig in plaats van zeven minuten

De taxichauffeur heeft verklaard dat de vrouw avances maakte toen hij vroeg of ze de taxirit wilde betalen, maar aan die versie van het verhaal hecht het Brusselse parket geen enkel geloof. Uit de gegevens bleek bovendien dat de rit veertig minuten duurde terwijl die maar zeven minuten in beslag had moeten nemen. Ook werden er krassen aangetroffen op de benen van het slachtoffer, wat volgens het parket wijst op seksueel geweld. De chauffeur was al bekend bij de politie door een eerder voorval waarin hij ongepast gedrag vertoonde.

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.