Rechter, rechtbank.

Koppel vrijgesproken van oplichten taxichauffeur

Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Een koppel uit De Panne is vrijgesproken voor afzetterij van een taxichauffeur voor een rit van Roeselare naar hun woonplaats. Ze konden maar 16 euro betalen, terwijl de taximeter 118,50 euro aangaf.

De feiten speelden zich op 20 oktober vorig jaar af. Het koppel uit De Panne reed op de snelweg E403 in Roeselare. Daar kregen ze autopech. Ze moesten hun wagen op de pechstrook achterlaten en de snelweg zo snel mogelijk verlaten. De politie belde een taxi, zodat het koppel daarmee naar de Panne kon terugkeren. Er stelde zich wel een klein probleem: het koppel had welgeteld 16 euro op zak, te weinig om de taxirit van 118,50 euro te betalen. Het koppel heeft de 16 euro dan ook aan de taxichauffeur overhandigd.

Geen sprake van afzetterij

De taxichauffeur liet het daar niet bij en eiste 300 euro. Het Openbaar Ministerie (OM) in Veurne vroeg vrijspraak omdat het stel niet van tevoren hadden bedacht dat ze niet zouden betalen. En omdat het koppel alsnog een deel van de taxirit betaald heeft, kan er volgens de procureur helemaal geen sprake zijn van afzetterij. “Dat kan enkel maar als je op voorhand zou weten dat je geen geld op zak hebt, niks betaalt en dan tóch de taxi zou bestellen”, citeert Het Nieuwsblad de aanklager. “En dus moeten wij zelf de vrijspraak vragen voor dit koppel.” De rechter volgde die redenering en sprak het stel vrij.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.