Aanhouding. Foto: politie.nl

Taxi-overvaller blijft nog minstens een maand in de cel

Aanhouding. Foto: politie.nl

De Brugse raadkamer heeft beslist dat een 27-jarige Oostendenaar die twee taxichauffeurs en een nachtwinkeluitbater aanviel nog zeker een maand in de cel moet blijven.

De man overviel vrijdagnacht 29 oktober eerst een taxichauffeur in Brugge. Hij liet zich door hem vervoeren en viel hem vervolgens aan, schrijft Het Nieuwsblad. De agressieveling eiste daarbij geld. De zestigjarige taxichauffeur gaf hem uiteindelijk zijn portefeuille. De buit bedroeg 350 euro. De politie probeerde de overvaller toen meteen ook op te sporen, zonder resultaat.

Tweede overval in Oostende

Zondagmiddag 31 oktober sloeg hij op een gelijkaardige manier toe in Oostende. Een taxichauffeur stond die dag aan het station te wachten op een klant. De man stapte in en vroeg de taxichauffeur om hem naar de Zeedijk in Mariakerke te brengen. Maar bij aankomst bleek de klant een overvaller te zijn. Hij sloeg de taxichauffeur in het gezicht en vroeg hem zijn geld. Het hele gebeuren is gefilmd via de dashcam van de taxichauffeur. Een voorbijganger die de taferelen zag, belde meteen de politie. De politie was snel ter plaatse en liet de gewonde taxichauffeur naar het ziekenhuis overbrengen. De overvaller werd uiteindelijk gevonden en opgepakt.

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.