Taxi Brugge

Zware straf dreigt voor broers om aanslag op taxichauffeur Brugge

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Drie jaar en zeven jaar cel voor poging tot moord. Dat riskeren twee broers voor de aanslag op een 50-jarige taxichauffeur in Brugge. Het incident was het dieptepunt in een aanslepend conflict onder taxichauffeurs.

De feiten speelden zich midden september 2018 af, zo meldt het Nieuwsblad. Op dat moment woedde de concurrentie in de Brugse taxiwereld erg hard. Dat culmineerde erin dat het busje van een 50-jarige taxichauffeur werd kort voor middernacht klemgereden in de Vlamingstraat. Er werd daarbij op hem geschoten en de taxichauffeur raakte zwaargewond.

Broers domineerden taxiwereld

Op dat moment werd de Brugse taxisector gedomineerd door twee broers. Volgens Luc Arnou, de advocaat van het slachtoffer, hebben zij de regels van loyaliteit onder taxichauffeurs geschonden. Volgens hem permitteerden de broers zich meer dan de anderen. “Ze staken voor om klanten af te nemen. Ze hebben dat altijd zeer militant gedaan. Mijn cliënt, een 50-jarige taxichauffeur, was de enige die daar tegenop kwam. Zo is daar ruzie ontstaan met de personen die daar de baas wilden spelen.”

Kogel bleef steken in de kaak

Op de avond van het incident was er eerst duw- en trekwerk aan het station in Brugge. Het slachtoffer is dan vervolgens vertrokken met klanten. “De persoon met wie hij ruzie had, is hem achterna gereden”, zegt Arnou. “De twee broers zijn uit de wagen gesprongen en één haalde een pistool boven. Toen mijn cliënt achteruit probeerde te rijden om te vluchten, is hij door het venster aan de passagierszijde neergeschoten. De kogel is blijven steken in de kaak, en dit op een halve centimeter van de halsslagader. Het heeft geen haar gescheeld of dit was een assisenzaak.”

Het slachtoffer eist een schadevergoeding van 10.000 euro. Hij werkt de dag van vandaag nog steeds als taxichauffeur. Het vonnis wordt verwacht op 14 februari.

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.