Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar
Rechtspraak

Man die taxichauffeur mishandelde krijgt milde straf

Foto: iStock / Alexstar

Vijf maanden cel met uitstel en een boete van 800 euro. Dat is de straf die een man uit Kortrijk kreeg voor het slaan en verwonden van een taxichauffeur. Het dispuut ontstond toen zijn moeder op de achterbank had geplast en de chauffeur hen hiervoor reinigingskosten wilde aanrekenen.

De feiten dateren van 3 jaar terug, zo meldt het Nieuwsblad. Toen de taxichauffeur moeder en zoon begin augustus 2019 afzette in de Kongostraat, zag de taxichauffeur dat de vrouw op de achterbank van de taxi had geplast. Hij wilde daarvoor een reinigingskost van 25 euro inbrengen. De zoon was daar niet mee akkoord, werd agressief en deelde enkele vuistslagen aan de taxichauffeur uit.

Arbeidsongeschiktheid

De taxichauffeur was vier maanden arbeidsongeschikt en tot een jaar na de feiten nog altijd vijf procent arbeidsongeschikt. Volgens de advocaat van de verdediging was de moeder incontinent en zat ze in een rolstoel. Volgens de advocaat is de beklaagde een alleenstaande, hardwerkende vader die zeer gehecht was aan zijn moeder. De moeder is intussen overleden. De rechter vond dat het slachtoffer schuldinzicht vertoonde en vorderde daarom een milde straf. De verdachte schreef ook eerder al een brief naar het slachtoffer waarin hij zich verontschuldigde.

Lees ook: Beruchte taxichauffeur opnieuw veroordeeld voor verkrachting

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.