Taxi Daniel (foto: Taxi Daniel)

Met slechts drie auto’s grootste taxibedrijf van Turnhout

Taxi Daniel Turnhout (credits – Taxi Daniel)

De coronacrisis brengt een ware kaalslag teweeg in de taxisector. Voorbeelden van noodlijdende bedrijven stapelen zich op en voertuigen worden massaal (tijdelijk) uit de verzekering gehaald. Zo kan het dat Taxi Daniel met slechts drie taxi’s het grootste bedrijf van Turnhout is.

“In juli besliste de groep Huur een Stuur zijn vestiging in Turnhout stop te zetten. De maatschappij had hier zestien voertuigen. Enkele maanden later hield een taxibedrijf uit Oud-Turnhout met zes voertuigen het voor bekeken.” Aan het woord is Mansoor Chahal (39), zaakvoerder van Taxi Daniel, die in Gazet van Antwerp uitgebreid aan het woord is over zijn bedrijf.

Zelf achter het stuur

Sinds het uitbreken van de coronacrisis bestiert Chahal naar eigen zeggen het grootste taxibedrijf van Turnhout. Toch zijn de economische gevolgen van de pandemie ook hem niet in de koude kleren gaan zitten. Door een sterke daling van het aantal ritten zijn er nog maar twee van de vier chauffeurs in dienst. Ook werd een Mercedes Vito uit de verzekering gehaald en zat de zaakvoerder zelf vaker achter het stuur.

Terwijl veel werk wegviel, houdt hij zich vast aan een aantal vaste klanten, waaronder de NMBS. “Wanneer een trein in panne staat of een treinbegeleider of -bestuurder dringend moet worden weggebracht, dan doet de NMBS in onze regio een beroep op onze diensten”, aldus Chahal tegen GvA.

Vaste klanten zorgen voor omzet

Ook de ritten voor Fedasil bieden in deze tijden uitkomst voor het bedrijf. “Op piekdagen heb ik de voorbije maanden tot zes ritten per dag van het asielcentrum in Arendonk naar de huisartsenwachtpost op Blairon gedaan. Telkens ging het om een bewoner die een coronatest moest ondergaan.”

Chahal vluchtte uit Pakistan en belandde in 2005 met omwegen in België. In 2008 ging hij aan de slag bij een taxibedrijf in Turnhout. “Het voelde meteen als de job van mijn leven”, zegt hij tegen de krant. Enkele jaren richtte hij Taxi Daniel op, vernoemd naar zijn zoon. De ondernemer beseft dat het coronaleed maar tijdelijk is. “Turnhout telt 45.000 inwoners. Als de samenleving weer op volle toeren draait, dan zijn er taxi’s en chauffeurs tekort.”

Lees ook:

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.