Vrouw met mondkapje. Foto: iStock / torwai

Brusselse Raad van State akkoord met steunmaatregel voor taxibedrijven

Vrouw met mondkapje. Foto: iStock / torwai (onbeperkt gebruik)

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft de Tetra+ premie uitgebreid naar taxibedrijven en verhuurdiensten van voertuigen met bestuurder (VVB). Lange tijd was de taxisector uitgesloten van deze hulp, maar men kan nu een aanvraag indienen. Vlaanderen kijkt begerig toe.

Bedrijven die tussen de 25 en 40 procent omzetverlies hebben geleden, komen in aanmerking voor dit steunpakket. De hoogte van het premiebedrag is mede afhankelijk van het aantal personeelsleden en het omzetverlies dat is geleden sinds de uitbraak van COVID-19. Het bedrag kan oplopen tot tienduizenden euro’s.

Reacties uit Vlaanderen

Op Twitter laat Koen Van Oorschot, voorzitter van de Antwerpse taxifederatie Aptu, weten dat zij dergelijke steun ook wel kunnen gebruiken. Hij schrijft aan Mobiliteitsminister Lydia Peeters dat hij het ziet als spijtig dat een dergelijke steunmaatregel niet ook in Vlaanderen kan worden ingevoerd. Er is sprake van een situatie die tegenovergesteld is ten opzichte van enkele maanden geleden. Toen spraken Brusselse en Waalse taxi-organisaties juist van een gebrek aan steun, terwijl Vlaanderen met het beschermingsmechanisme bedrijven tegemoet kwam in de vaste lasten.

Lange tijd bestond het Tetra+ steunpakket voor de horeca-, evenementen en toerismesector en hun leveranciers, maar taxibedrijven hadden hier geen recht op. Taxibedrijven en lobbyorganisaties hebben hierover meerdere keren hun ongenoegen geuit. Met de uitbreiding hebben zij nu toch hun zin gekregen.

Lees ook:

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.