Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Rechter wil gewelddadige taxikaper interneren

Foto: iStock / Alexstar

De dertiger die in maart 2018 in Leuven een taxi kaapte, vervolgens een groot ongeluk veroorzaakte en een agente probeerde te wurgen, moet geïnterneerd worden. Dat vraagt de Leuvense strafrechter in eerste aanleg.

Het voorval vond plaats nadat de man weigerde een taxirit naar zijn woonplaats te betalen. De situatie escaleerde en de taxichauffeur maakte zich snel uit de voeten. De man kon daarom de taxi stelen en begon aan een dollemansrit door de straten van Leuven.

Uiteindelijk belandde hij in Erps-Kwerps, tussen Leuven en Brussel, waar hij betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval. De politie kwam ter plaatse, maar werd ook zelf aangevallen. Zo probeerde de man een agente te wurgen. De politie spoot met pepperspray, maar dat hielp niet. Verschillende agenten raakten gewond bij het gevecht dat ontstond.

Niet toerekeningsvatbaar

De Leuvense rechter heeft nu geoordeeld dat er voldoende bewijzen zijn dat de man niet toerekeningsvatbaar was voor zijn daden, ondanks pogingen van de verdediging om het tegendeel te bewijzen. De man kan nog in beroep gaan tegen de beslissing, zo meldt Het Nieuwsblad.

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.